dimarts, 15 de desembre del 2009

Tancament de l'assignatura i avaluació

A diferència de la WQ, la creació del blog ha estat un treball individualitzat.

Tots els blogs de les dues aules que conformen l'assignatura estan relacionats amb la interculturalitat centrada en el món de l'educació.

Aquest blog el seguiré utilitzant per incloure més informacions sobre la interculturalitat, quan acabi el semestre i la pluja de pac's, em dedicaré a seguir enriquint-lo per arribar al màxim número de persones possibles. Crec que, ara per ara, és el granet de sorra que puc aportar.

Un aspecte important en l’elaboració de les PAC’s i que de ben segur em serà molt útil és que m’ha permés observar i aprendre com catalogar material, i poder disposar d’una bona base de dades de recursos, que per la seva realització he hagut d’utilitzar: guies, pàgines web, documents, unitats didàctiques, bibliografies, etc. sobre un tema tan ampli i tan complex com és la interculturalitat.

L’educació, avui més que mai, és un aprenentatge a través de l’acció comunicativa i la recerca de consensos. La necessitat de trobar un equilibri entre les normes d’àmbit general i les especificitats i necessitats de cada persona, entre allò global i allò local, inspira bona part de la legislació escolar i és inscrita al cor de qualsevol pedagogia respectuosa amb les persones.

De vegades la distància entre les normes i els valors de l’escola o centre educatiu i els de la família és tan gran, que la prudència i el bon fer professional aconsellen tenir especial cura en aquesta qüestió, sobretot perquè els valors afecten allò més profund de la personalitat, l’autoestima i l’afectivitat de l’infant. En aquestes situacions és bo no moure’s guiat per grans principis i fer-ho més aviat en el terreny de l’ètica de l’efectivitat i de la comprensió.

Sincerament, estic molt contenta d'haver tiat aquesta assignatura. En breu seré psicòloga clínica però no volia acabar la carrera sense fer una assignatura relacionada amb el món de l'educació i penso que l'elecció d'aquesta assignatura ha estat tot un encert. M'ha obert la ment en molts aspectes i m'ha fet reflexionar sobre la responsabilitat que totes les persones que formen la societat tenim per poder canviar coses, començant desde l'educació. Tots tenim responsabilitat i no podem mirar cap a una altra banda. La multiculturalitat ja hi és, ara hem de trobar la millor manera de gestionar-la i començar per l'educació, em sembla una idea molt encertada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada